Fransk på Frogner
Feinschmecker har ligget på Frogner siden 1987 og har vært drevet av Lars Erik Underthun drevet siden 1991. Vi er en klassisk restaurant i ordets beste forstand: et sted der vertskap, presisjon og kjærlighet til faget står i sentrum.
Filosofi
Klassisk håndverk. Tidløs smak.
I over 30 år har vi perfeksjonert fransk kokkekunst – alltid med norske råvarer og vår egen signatur. Kjøkkenet vårt bygger på klassiske prinsipper, men styres av sesongene og råvarenes kvalitet. Her finnes ingen snarveier: sauser reduseres, smaker bygges lagvis, og hver råvare behandles med respekt.
Vi samarbeider tett med utvalgte produsenter, og setter sammen menyer som både speiler årstiden og kjøkkenets idé om balanse. Vinvalgene er nøye valgt til å løfte smaken, ikke overdøve den. Og det viktigste for oss er fortsatt det samme: at det smaker godt.
Dempet eleganse
Feinschmecker er ingen scene for det spektakulære. Her dyrkes det stille raffinementet. Her teller detaljer.
Det sies at en virkelig god restaurant er et sted hvor også stillheten smaker. Vi tror det stemmer. Hos oss sitter erfaringen i veggene og fagligheten i hendene. Det er Lars Erik som har formet kjøkkenets karakter – med tålmodighet som ingrediens og kompromissløshet som metode.
I en verden som går stadig raskere, tror vi det å roe ned har blitt en luksus. Hos oss trenger du ikke skynde deg. Maten får tid – og det får du også.
Convivialité
Føl deg som hjemme
Convivialité handler om mer enn god stemning – det er en holdning. Hos oss møter du service som er profesjonell og tilstedeværende, men likevel uformell. Vi ønsker å skape en atmosfære der du kan senke skuldrene og nyte øyeblikket. God service skal føles naturlig, ikke regissert – som å være gjest i noens hjem, bare med hvite duker og perfekt temperert vin.
Feinschmecker meny
Chef's meny
Det kan forekomme små endringer i våre menyer etter råvaretilgang.
F.o.m 06.11.2025
Kaldrøkt ørret
syltet agurk, dillmajones, pepperrot, kjernemelk
Bakt torskerygg
blomkål og blåskjellfrikasse, kremet blåskjellsaus
Andebryst
selleripurre, syltet eple, grønnkål, appelsin-portvinsjy
Sjokolade namelaka
solbærkompott, sjokoladenemisis, hasselnøtt krokan, solbærsorbet
Kr. 1.275,-
Utvalg av modne oster
salte mandler og fruktbrød
kr. 295,-
Vinmeny
kr. 1.265,- / kr. 1.525,-
En smak av Feinschmecker
Kun for hele bordet. Endringer kan forekomme.
F.o.m. 06.11.25.
Kamskjell ceviche
appelsin, sesam, tomatvinaigrette
Andelever terrine
brioche, kirsebær, salte mandler
Kremet sjøkrepssuppe
sjøkrepsklør, finskårne grønnsaker
Stekt piggvar
spisskål, urtepesto, Noilly prat-kyllingsjy
Reinsdyrfilet fra Røros
persilleroturem, kremet sopp, einebær-rødvinsaus
Stilton
fikenkompott, krystalliserte valnøtter
Epleterrine
vaniljekrem, karamell, burre noisette is
Kr. 1945,-
Forretter
Sesongsalat
kr. 295,-
Kremet sjøkrepssuppe
sjøkrepsklør og finskårne grønnsaker
kr. 375,-
Kaldrøkt ørret
syltet agurk, dillmajones, pepperrot, kjernemelk
kr. 395,-
Kamskjell ceviche
appelsin, sesam, tomatvinaigrette
kr. 495,-
Andelever terrine
brioche, kirsebær, salte mandler
kr. 475,-
Stekte sjøkrepshaler
variasjon på jordskokk, estragon stekesjy
kr. 475,-
Østers
Kr. 65,- per stk.
Fisk
Stekt piggvar
spisskål, urtepesto, Noilly prat- kyllingsjy
kr. 695,-
Bakt torskerygg
blomkål og blåskjellfrikase, kremet blåskjellsaus
kr. 595,-
Kjøtt
Urtestekt kalvefilet
selleri og løk krem, grillet løk, stekt sopp, rødvinssaus
kr. 645,-
Reinsdyrfilet fra Røros
persillerotkrem, kremet sopp, einebær-rødvinssaus
kr. 695,-
Andebryst
selleripure, syltet eple, grønnkål, appelsin-portvinsjy
kr. 595,-
Ost
Utvalg av modne oster
salte mandler og fruktbrød
kr. 345,-
Stilton
fikenkompott, krystallisert valnøtter
kr. 295,-
Desserter
Sjokolade namelaka
solbærkompott, sjokoladenemisis, hasselnøttkrokan, solbærsorbet
kr. 295,-
Epleterrine
vaniljekrem, karamell, burre noisette is
kr. 295,-
Crème brûlée
kr. 225,-
Utvalg av is og sorbet
kr. 275,-
Gratinerte bringebær
med mandelkrokan og vaniljeis
kr. 345,-